Γραφείο Διασύνδεσης

Έναρξη Νέου Κύκλου της Κοινωνικής Ψηφιακής Ακαδημίας Cisco NetAcad, από την Ακαδημία Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Smile Academy του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την πολύτιμη υποστήριξη της Cisco Greece

Έναρξη Νέου Κύκλου της Κοινωνικής Ψηφιακής Ακαδημίας Cisco NetAcad, από την Ακαδημία Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Smile Academy του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την πολύτιμη υποστήριξη της Cisco Greece

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή εδώ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο της Ακαδημίας Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Smile Academy του Οργανισμού και με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας Cisco Greece, ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου λειτουργίας της Κοινωνικής Ψηφιακής Ακαδημίας Cisco NetAcad – ενός παγκόσμιου εκπαιδευτικού προγράμματος ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτήτων για νέους και νέες από ετών και πάνω.

Στόχος της Κοινωνικής Ψηφιακής Ακαδημίας Cisco NetAcad είναι να φέρει σε επαφή με το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό πρόγραμμα Cisco NetAcad & Skills for All, νέους και νέες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Έτσι, η συμμετοχή στην Κοινωνική Ψηφιακή Ακαδημία Cisco NetAcad δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους/ις συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευόμενους/ες, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις της Ακαδημίας Smile Academy αλλά και, ευρύτερα, με όλες τις δράσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Έπειτα από την ολοκλήρωση του πρώτου, πιλοτικού κύκλου της Ακαδημίας κατά το έτος 2022-2023, όπου οι εκπαιδευόμενοι/ες προέρχονταν αποκλειστικά από τις οικογένειες με προβλήματα διαβίωσης που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστηρίζει ολιστικά μέσα από τα 15 πανελλαδικά Κέντρα Στήριξής του, στο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, η Ακαδημία διευρύνει το κάλεσμά της και απευθύνεται σε όλους τους νέους και όλες τις νέες από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, οι οποίοι/ες επιθυμούν να εξερευνήσουν τον κόσμο των νέων τεχνολογιών, στο πλαίσιο των σπουδών τους, των επαγγελματικών ονείρων τους ή, απλώς, των ενδιαφερόντων τους. Στόχος της Ακαδημίας είναι να αποτελέσει το βήμα, μέσα από το οποίο οι νέες και οι νέοι θα μπορέσουν να εξερευνήσουν και να εξελίξουν περαιτέρω το πάθος τους για τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή οικονομία, χωρίς οικονομικά ή κοινωνικά εμπόδια.

Το Cisco NetAcad & Skills for All είναι ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με προσανατολισμό στις τεχνολογίες της Πληροφορίας & της Επικοινωνίας (ΤΠΕ – ICT), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους/ις εκπαιδευόμενους/ες να αποκτήσουν τις γνώσεις και τα εφόδια που απαιτούνται σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον χώρο των Νέων Τεχνολογιών και της Ψηφιακής Οικονομίας. Με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας Cisco Greece, ενός από τους σημαντικότερους χορηγούς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η Κοινωνική Ψηφιακή Ακαδημία Cisco NetAcad από την Ακαδημία Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Smile Academy ξεκίνησε για πρώτη φορά την επίσημη λειτουργία της τον Μάρτιο 2022, προσφέροντας τέσσερα εισαγωγικά μαθήματα (“Get Connected”, “Introduction to IoT”, “Introduction to Cybersecurity” και “NDG Linux Unhatched”).

Η Ακαδημία λειτουργεί στη βάση κύκλων μαθημάτων. Στο πλαίσιο κάθε κύκλου, καινούριοι και καινούριες εκπαιδευόμενοι/ες μπορούν να εγγράφονται και να παρακολουθούν τα εισαγωγικά μαθήματα, ενώ οι παλαιότεροι/ες εκπαιδευόμενοι/ες μπορούν να προχωρούν σε επόμενα, πιο εξειδικευμένα μαθήματα, ανάλογα με τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντά τους.

Παρακάτω παρουσιάζουμε τα μαθήματα που θα είναι διαθέσιμα για τους/ις εκπαιδευόμενους/ες που θα εισαχθούν στον νέο Κύκλο της Ακαδημίας. Τα μαθήματα είναι χωρισμένα σε θεματικές κατευθύνσεις, ανάλογα με τον κλάδο με τον οποίο σχετίζονται, για να μπορέσουν πιο εύκολα να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι/ες, εκείνα τα μαθήματα που τους/ις ενδιαφέρουν περισσότερο. Κάθε εκπαιδευόμενος/η μπορεί να διαλέξει να συμμετάσχει σε όποιο μάθημα ή όποια μαθήματα επιθυμεί, επιλέγοντας τίτλους από όλες τις κατευθύνσεις. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα που αναγράφονται παρακάτω, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα μπορέσουν, σε συνεννόηση με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», να προχωρήσουν σε επιπλέον μαθήματα, υψηλότερου γνωστικού επιπέδου:

 • Κατεύθυνση Cybersecurity:
  • Introduction to Cybersecurity – Εξερευνήστε τον συναρπαστικό τομέα της Κυβερνοασφάλειας και μάθετε γιατί μία καριέρα στην Κυβερνοασφάλεια είναι μια καριέρα με μέλλον.
 • Κατεύθυνση Data Science:
  • Introduction to Data Science – Κάθε μέρα δημιουργούνται δισεκατομμύρια bytes δεδομένων! Εξερευνήστε πώς τα δεδομένα μεταμορφώνουν τον κόσμο και ανοίγουν συναρπαστικές νέες θέσεις εργασίας.
  • Data Analytics Essentials – Οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν την αξία της ανάλυσης δεδομένων. Μάθετε τα βασικά εργαλεία του επαγγέλματος.
 • Κατεύθυνση Networking:
  • Networking Basics – Ξεκινήστε την εκμάθηση των βασικών αρχών της δικτύωσης υπολογιστών και ανακαλύψτε πώς λειτουργούν τα δίκτυα.
 • Κατεύθυνση Internet of Things:
  • Introduction to IoT and Digital Transformation – Δισεκατομμύρια συσκευές συνδέονται καθημερινά στο δίκτυο. Μάθετε πώς το IoT μεταμορφώνει ψηφιακά τον κόσμο και ανοίγει συναρπαστικές νέες θέσεις εργασίας.
  • Exploring Internet of Things with Cisco Packet Tracer – Μάθετε να προσθέτετε και να διαμορφώνετε συσκευές IoT στο εργαλείο Cisco Packet Tracer για να δημιουργήσετε ένα έξυπνο οικιακό δίκτυο.
 • Κατεύθυνση Operating Systems & IT:
  • Computer Hardware Basics – Ξεκινήστε να μαθαίνετε τα βασικά στοιχεία του hardware και ανακαλύψτε τα εξαρτήματα των υπολογιστών, των φορητών υπολογιστών και των κινητών συσκευών.
  • Operating Systems Basics – Ξεκινήστε να μαθαίνετε τα βασικά στοιχεία των λειτουργικών συστημάτων (software) των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κινητών συσκευών.
 • Κατεύθυνση Προγραμματισμός:
  • Python Essentials 1 – Μάθετε τις θεμελιώδεις έννοιες του προγραμματισμού υπολογιστών και αρχίστε να αναπτύσσετε δεξιότητες προγραμματισμού με τη δημοφιλή γλώσσα Python.
  • JavaScript Essentials 1 – Σχεδιάστε, αναπτύξτε και βελτιώστε κώδικες JavaScript. Ενισχύστε τις προγραμματιστικές σας δεξιότητες για να ξεκινήσετε την καριέρα σας στην τεχνολογία.
 • Κατεύθυνση English for IT:
  • English for IT 1 & English for IT 2 – Αποκτήστε ευφράδεια επιπέδου B2 στις ορολογίες της αγγλικής γλώσσας συγκεκριμένα για τον τομέα της πληροφορικής, κάτι που σας είναι απαραίτητο για μία καριέρα σε αυτούς τους τομείς. Το μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη, στα οποία θα πρέπει να εγγραφείτε ξεχωριστά (το English for IT 1 και το English for IT 2).

Τα μαθήματα προσφέρονται με τη μέθοδο e-learning. H ύλη και οι εξετάσεις είναι διαθέσιμες διαδικτυακά, από την παγκόσμια πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Cisco. Όλα τα μαθήματα προσφέρονται ασύγχρονα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους/ις εκπαιδευόμενους/ες να μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν, όσο περιορισμένος και αν είναι ο χρόνος που δύνανται να διαθέσουν. Εξάλλου, ειδικά στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ψηφιακής Ακαδημίας Cisco NetAcad από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έχουν πρόσβαση σε ειδική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να επικοινωνούν live με ελληνόφωνους/ες εθελοντές/ριες εκπαιδευτές/ριες, οι οποίοι θα τους/ις βοηθούν να προσεγγίζουν τη διδακτική ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος και να λύνουν τυχόν απορίες τους. Συνδυάζοντας την επιμελή προσωπική μελέτη με την υποστήριξη των έμπειρων εθελοντών/ριών εκπαιδευτών/ριών, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα μπορέσουν να προχωρήσουν όσο επιθυμούν μέσα στην Ακαδημία, ξεκινώντας από τα εισαγωγικά μαθήματα και προχωρώντας στα πιο προχωρημένα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι νέοι/ες που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην Ακαδημία, θα πρέπει να ξεκινήσουν συμπληρώνοντας άμεσα την ψηφιακή αίτηση συμμετοχής. Προτού συμπληρώσουν την αίτηση, παρακαλούνται να διαβάσουν προσεκτικά τις προδιαγραφές συμμετοχής που αναφέρονται παρακάτω:

 • Σε περίπτωση που οι εκπαιδευόμενοι είναι κάτω από 18 ετών, δηλαδή είναι ανήλικοι/ες, η υποβολή της αίτησης θα πρέπει να γίνει από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους
 • Η οργανωτική ομάδα της Ακαδημίας θα αξιολογεί τις αιτήσεις των υποψήφιων με βάση συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια και θα επικοινωνεί με εκείνους/ες τους/ις υποψήφιους/ες που καλύπτουν τα εν λόγω κριτήρια, ώστε να συμμετάσχουν στην Ακαδημία για το σχολικό έτος 2023-2024.
 • Οι εγγραφές στον τρέχοντα κύκλο της Ακαδημίας θα παραμείνουν ενεργές έως και τον Μάιο του 2024, προκειμένου να μπορούν να εγγράφονται καινούριοι/ες ενδιαφερόμενοι/ες που τυχόν είδαν την παρούσα ανακοίνωση με καθυστέρηση.
 • Η ύλη των περισσότερων μαθημάτων της Ακαδημίας είναι στα αγγλικά. Έτσι, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα πρέπει να είναι σε θέση να μπορούν να μελετήσουν στην αγγλική γλώσσα. Σημειώνεται, ωστόσο ότι:
  • Οι εθελοντές/ριες εκπαιδευτές/ριες θα παρέχουν τις συμβουλές τους στα ελληνικά, για όλα τα μαθήματα.
  • Για τα μαθήματα των κατευθύνσεων Networking, Cybersecurity και Internet of Things, θα προσφερθούν συμπληρωματικές σημειώσεις στα ελληνικά, για τη βέλτιστη υποστήριξη των εκπαιδευόμενων
  • Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε σε όλους και όλες να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της κατεύθυνσης English for IT πριν ξεκινήσουν με τα μαθήματα των υπόλοιπων κατευθύνσεων. Αυτό θα τους/ις βοηθήσει να μελετήσουν πιο εύκολα τα υπόλοιπα μαθήματα.
 • Συμπληρωματικά ως προς την ψηφιακή φόρμα συμμετοχής, σε δεύτερο χρόνο οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να υποβάλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάποια δικαιολογητικά έγγραφα (πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δήλωση φορολογίας εισοδήματος κ.ά.). Τα έγγραφα αυτά, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει τα σκανάρουν και να τα αποστείλουν με email στη διεύθυνση smileacademy@hamogelo.gr, αναφέροντας «Έγγραφα NetAcad και το ονοματεπώνυμο του/της εκπαιδευόμενου/εκπαιδευόμενης» στο θέμα του email. Στην περίπτωση που υποβληθούν μη επίσημα ή λανθασμένα έγγραφα, η αίτηση θα θεωρηθεί ανεπαρκής και δεν θα ληφθεί υπόψη για περαιτέρω εξέταση.

Πηγή: https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/neos-kuklos-cisco-netacad/

Κατηγορία: Επιμορφώσεις / Σεμινάρια,Νέα