Γραφείο Διασύνδεσης

13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum “Μουσεία και Δικαιοσύνη”

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum με θέμα Μουσεία και Δικαιοσύνη πλησιάζει! Το φετινό Συνέδριο θα επικεντρωθεί στη δικαιοσύνη και την εκπροσώπηση μέσα στα μουσεία και μέσω των μουσείων και των πολιτιστικών οργανισμών. Θα συζητήσουμε το βαθμό στον οποίο οι αρχές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας, της Συμπερίληψης και της Προσβασιμότητας (Diversity, Equity, Inclusion, Accessibility) εξετάζονται ή εφαρμόζονται εσωτερικά σε πολιτιστικούς οργανισμούς όσον αφορά την εργασία, τη διοίκηση και τον προγραμματισμό, και πώς με τη σειρά της αυτή η διαδικασία, ή η έλλειψή της, επηρεάζει την πολιτιστική δράση σε όλο τον κόσμο.

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο CoMuseum θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 στην Αθήνα, και ώρες 12:00 – 18.00. Στις 7 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν τα εργαστήρια/masterclasses στο Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 στην Αθήνα, και ώρες 10:00 – 15.00.

Στις 8 Δεκεμβρίου και ώρες 11.30 – 15.00, το CoMuseum θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις, καθώς και εργαστήρια για τους επαγγελματίες των μουσείων και του πολιτισμού και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών από τις 15.00 έως τις 16.30. Απαιτείται προεγγραφή και για τις δύο επιλογές.

Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Μέρος του Συνεδρίου θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά σε ζωντανή αναμετάδοση.
  • Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης.
  • Τα Εργαστήρια / Masterclasses είναι διαθέσιμα ΜΟΝΟ με φυσική παρουσία, και όχι διαδικτυακά.
  • Οι γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι Ελληνικά, Αγγλικά και Ελληνικά στη Νοηματική Γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία.
  • Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν αποκλειστικά στους/στις συμμετέχοντες/ουσες με φυσική παρουσία.
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οι προσκεκλημένοι/ες ομιλητές/ριες είναι καινοτόμοι/ες, τολμηροί/ές στις αλλαγές και ισχυροί/ές υποστηρικτές/ρίες της δύναμης που έχει ο πολιτισμός στις ζωές των ανθρώπων. Είναι αποφασισμένοι/ες να πολλαπλασιάσουν αυτή τη δύναμη μοιράζοντας την πιο πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία τους.

ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: ΣΥΝ-ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια συνεργάζονται για την εξεύρεση λύσεων που αφορούν κοινές προκλήσεις στον χώρο της πολιτιστικής παραγωγής. Ως βασικό στοιχείο του συνεδρίου, τα εργαστήρια χρησιμοποιούν νέα μοντέλα συν-μάθησης εκεί όπου συναντώνται ο πολιτισμός, ο ακτιβισμός, η εκπαίδευση, η δημιουργικότητα, η επιχειρηματικότητα, η αλληλεγγύη, η αστική ανάπτυξη και η κοινωνική καινοτομία.

Κατηγορία: Επιμορφώσεις / Σεμινάρια

Ημερομηνία Λήξης Προβολής: 9 Δεκεμβρίου 2023