Γραφείο Διασύνδεσης

Υποτροφίες για σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή μετάβαση

Στις 18 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στα σχετικά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Σε συνέχεια ανακοίνωσης του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας σχετικά με την παραχώρηση υποτροφιών για σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους Yδρογονάνθρακες (Φυσικό Αέριο και Πετρέλαιο), τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και την Ενεργειακή Μετάβαση, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσκαλεί τους ενδιαφερομένους φοιτητές όπως υποβάλουν αίτηση  εισδοχής για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στα ακόλουθα προγράμματα σπουδών:

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Διοίκησης:

Σχολή Επιστημών και Μηχανικής, Τμήμα Μηχανικής:

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση εισδοχής μέχρι τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εγγραφής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο 22841528 είτε με την κ. Γκαλίνα Γιάνεβα Κωνσταντινίδη στο τηλέφωνο 22841673 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο yaneva.g@unic.ac.cy. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα υπάρχουν διαθέσιμες στην επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου unic.ac.cy.

Σχετικά με τις Υποτροφίες του ΥΕΕΒ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υποτροφίες αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, για προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών. Όσον αφορά τα υπόλοιπα έτη σπουδών του υποψήφιου υπότροφου, αυτά θα καλύπτονται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας νοουμένου ότι θα υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις και με βάση τη σειρά κατάταξης που έχει ήδη εξασφαλίσει ο υποψήφιος στο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €20.000 ανά έτος και θα καλύπτει δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης. Οι υποτροφίες θα καλύπτουν μόνο τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών όπως καθορίζεται από την περιγραφή του προγράμματος σπουδών και όχι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή επαναλήψεις λόγω μη ικανοποιητικής επίδοσης των φοιτητών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση και ο σύνδεσμος για τη σχετική υποβολή αιτήσεων βρίσκονται αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΕΕΒ. Ως τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων έχει καθοριστεί η Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Πηγή: https://www.eduguide.gr/ypotrofies/prokiryksi/ypotrofies-gia-spoydes-se-kladoys-sxetikoys-me-toys-ydrogonan8rakes-tis-ananewsimes-phges-energeias-kai-thn-en,2814

  • Λήξη Υποβολής: 6 Δεκεμβρίου 2023

    Τοποθεσία: Εξωτερικό