Γραφείο Διασύνδεσης

Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος προσφέρει τα ακόλουθα δύο (2) Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες:

  1. MA in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies: Culture and International Relations (Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο: Πολιτισμός και Διεθνείς Σχέσεις)

Α) Κατεύθυνση Αρχαιολογίας και Πολιτισμών

Β) Κατεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας

Το Πρόγραμμα προσφέρει καίρια και πολύπλευρη μελέτη της Μαύρης Θάλασσας και Ανατολικής Μεσογείου, η οποία επιτρέπει στους φοιτητές να κατανοούν και να αναλύουν αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και να κατανοούν τις διεθνείς σχέσεις, την πολιτική και την ιστορία της περιοχής. Οι δεξιότητες επιτρέπουν την απασχόληση σε εκπαιδευτικούς και πολιτικούς οργανισμούς που έχουν αντικείμενο τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, σε αρχαιολογικά ινστιτούτα, μουσεία, καθώς και σε κρατικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις ή ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές.

Το Πρόγραμμα προσφέρει καίρια και πολύπλευρη μελέτη της αρχαίας Μακεδονίας, η οποία περιλαμβάνει τους θεσμούς, τις διαλέκτους, τις λατρείες και τις τέχνες, καθώς και τις σημαντικότερες αρχαιολογικές θέσεις. Οι δεξιότητες που αναπτύσσουν οι φοιτητές/τριές μας θα τους επιτρέψουν να εργαστούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και άλλους φορείς που επικεντρώνονται στην μελέτη της Αρχαίας Μακεδονίας ή της Αρχαίας Ελλάδας γενικά, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, σε ερευνητικά ιδρύματα, μουσεία κ.ά.

Γενικές πληροφορίες ΠΜΣ

  • Έναρξη μαθημάτων: Οκτώβριος 2023
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30 Σεπτεμβρίου 2023
  • Χρονοδιάγραμμα και διάρθρωση: τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα, πλήρους/μερικής φοίτησης, διεξαγωγή μαθημάτων καθημερινές (απογεύματα), δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης
  • Γλώσσα διεξαγωγής: Αγγλικά
  • Δυνατότητα συμμετοχής των φοιτητών στην ανασκαφή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στο Νέο Ρύσιο Θεσ/κης
  • Δίδακτρα: 2.500€

Μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο στο οποίο απόφοιτή μας, Εκπαιδευτικός Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, μοιράζεται την εμπειρία σπουδών της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “MA in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies: Culture and International Relations”, που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Θέρμη-Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε μία σειρά ερωτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των ΠΜΣ (MA in Black Sea and Eastern Mediterranean Studies: Culture and International Relations και MA in the Classical Archaeology and the Ancient History of Macedonia) ή να επικοινωνήσετε στο 2310807526 ή στο admissions@ihu.edu.gr.

Εδώ μπορείτε να δείτε την λίστα με όλα τα αγγλόφωνα ΠΜΣ που προσφέρει το Πανεπιστημιακό Κέντρο Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του ΔιΠαΕ.

Κατηγορία: Νέα

Ημερομηνία Λήξης Προβολής: 30 Σεπτεμβρίου 2023