Γραφείο Διασύνδεσης

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ IMPACT LAB ΣΤΟ FUTURE LAB ΤΗΣ ΧΙΟΥ (8 & 9 Δεκεμβρίου 2023)

Impact Lab στο FUTURE LAB της Πανεπιστημιακής Μονάδας Χίου (8 & 9 Δεκεμβρίου 2023)

 

Το Future Lab της Χίου ανοίγει στις 8 Δεκεμβρίου και ξεκινάει τις πρώτες του δράσεις. Τα πρώτα του βήματα προς το μέλλον. Μέλλον χωρίς σημείο αναφοράς δεν υπάρχει και ούτε σημείο αναφοράς χωρίς επίδραση.

 

Οι αποφάσεις και οι ενέργειες μας επιφέρουν κάποια επίπτωση.

 

Επί + πίπτω, επιφέρω αλλαγές, δημιουργώ συνέπειες στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή επί της οικονομίας, επί του περιβάλλοντος και επί της κοινωνίας.

 

Για να επιφέρουμε αλλαγές ορατές και να μην είμαστε απλοί παρατηρητές εικόνων, χρειαζόμαστε εφόδια. Εργαλεία και τρόπο σκέψης, δηλαδή έναν συνδυασμό από γνώσεις και δεξιότητες. Οι δύο βασικές κατηγορίες δεξιοτήτων και ικανοτήτων είναι τα hard skills (τεχνικές δεξιότητες) και τα soft skills (καλλιεργήσιμες δεξιότητες) που ο καθένας από εμάς έχει και μπορεί να εξελίξει και να εφαρμόσει, ώστε να διαμορφώσει έναν τρόπο σκέψης και δράσης

“Hard skills get you hired.

Soft skills takes you far.

A combined of them can deal with impact.”

 

Για όλα αυτά γίνεται το Impact Lab!

 

Ένα εργαστήριο που έχει ως κεντρικούς στόχους:

  1. την κατανόηση της επίπτωσης ως αποτέλεσμα μέσω μεθόδων αποτίμησης  και της επίδρασης των έργων στο τρίπτυχο της βιώσιμης ανάπτυξης (οικονομία-περιβάλλον-κοινωνία).
  2. τη συνειδητοποίηση  και το περιεχόμενο των δεξιοτήτων, καθώς της μετάβασης από τα επιχειρηματικά σχέδια στα επιχειρησιακά βιώσιμα μοντέλα.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους και όλες τους νέους και τις νέες (φοιτητές, απόφοιτους επαγγελματίες ) που θέλουν να διαμορφώσουν  το αύριο.

 

Το πρόγραμμα του Impact Lab έχει αναρτηθεί στο https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?p=33025#p33025

 

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε το Impact Lab (Παρασκευή 8/12 17.00-21.00 και Σάββατο 9/12 10.00- 14.00) κάνετε εγγραφή  στο σύνδεσμο: https://forms.gle/6Y5Zwupnwd4xfqzC8

 

 

ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Κατηγορία: Επιμορφώσεις / Σεμινάρια,Νέα

Ημερομηνία Λήξης Προβολής: 9 Δεκεμβρίου 2023