Γραφείο Διασύνδεσης

ΠΜΣ Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (Fintech) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (Fintech) – παρέχεται υβριδικά (εξ αποστάσεως & δια ζώσης) στην αγγλική γλώσσα https://bankfin.unipi.gr/mscfintech/  

Το ΠΜΣ «Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (Fintech)», έχει διατομεακό, διεπιστημονικό χαρακτήρα, παρέχει στους φοιτητές εξειδικευμένες γνώσεις χρηματοοικονομικής κατεύθυνσης αναφορικά με τη λειτουργία συγκεκριμένων αγορών, π.χ. κρυπτονομισμάτων, blockchain, αλλά και εργαλείων και πλατφορμών που διαχειρίζονται big data/data analytics.

Προετοιμάζει νέους αποφοίτους, αλλά και εργαζόμενους, για σταδιοδρομία ως στελέχη στον τραπεζικό τομέα, ως ανεξάρτητοι σύμβουλοι παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αποκλειστικά μέσω καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, ως πάροχοι ή σύμβουλοι υπηρεσιών πληρωμών (π.χ. ηλεκτρονικές πληρωμές και mobile wallets), σε κλάδους υπηρεσιών διαχείρισης επενδύσεων, σε κλάδους υπηρεσιών δανειοδότησης κυρίως μέσω εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης (π.χ. P2P lending), και σε κλάδους υπηρεσιών αυτοματοποιημένου ελέγχου των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και επικοινωνίας με τους πελάτες (π.χ. robo-advisors) καθώς επίσης και στον κλάδο των ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Η δομή του προγράμματος και το περιεχόμενο των μαθημάτων είναι σύμφωνα με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα. Δίνει μεγάλη έμφαση στη λογική θεμελίωση των εργαλείων και εννοιών της χρηματοοικονομικής, στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης, στον συνδυασμό θεωρίας και πράξης. Όλα αυτά, σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον το οποίο αναγνωρίζει, εκτιμά και προάγει την άμιλλα και την ακαδημαϊκή αριστεία.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ποιότητα διδασκαλίας, στην αλληλεπίδραση διδασκόντων και διδασκομένων, και στη συνεχή επαφή με την πραγματική οικονομία.

Στην υψηλή ποιότητα των μεταπτυχιακών σπουδών συμβάλλουν τα μέγιστα και οι διεθνούς φήμης καθηγητές του Τμήματος. Συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εμπειρία. Έχουν, επίσης, πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

 Το ΠΜΣ «Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (Fintech)» περιλαμβάνει πέντε (5) υποχρεωτικά μαθήματα, πέντε (5) μαθήματα επιλογής και διπλωματική εργασία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υβριδικά (εξ αποστάσεως και δια ζώσης) πλην μίας εβδομάδας κάθε εξάμηνο και των εξετάσεων, κατά την οποία τα μαθήματα πραγματοποιούνται για όλους δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

URL : https://bankfin.unipi.gr/mscfintech/

Υποβολή Αιτήσεων: https://bankfin.unipi.gr/apply/

Κατηγορία: Μεταπτυχιακές Σπουδές,Νέα

Ημερομηνία Λήξης Προβολής: 10 Δεκεμβρίου 2024