Γραφείο Διασύνδεσης

Έκθεση και Συνέδριο “Embracing Sustainability & innovation in Shipping”  από τη WIMA στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2023 στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ

Η μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία WIMA (Worldwide Industrial & Marine Association) διοργανώνει την Έκθεση και το Συνέδριο  “Embracing Sustainability & innovation in Shipping”  στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2023 στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ.
 Η έκθεση τελείται υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, του Δήμου Πειραιά, του ΕΒΕΠ και του ΒΕΠ.
 Την δεύτερη ημέρα της έκθεσης στις 23 Νοεμβρίου θα διοργανωθεί ημερίδα με θέμα:  «Ανθρώπινο Δυναμικό στην Ναυτιλία – Τεχνολογία & Προκλήσεις».

  Περισσότερα στο κείμενο:
«Στόχος της ημερίδας είναι να συζητήσουμε τις προκλήσεις, τις αλλαγές και τις ευκαιρίες που επιφέρει η τεχνολογία, στην καθημερινότητα των εργαζομένων στον κλάδο της ναυτιλίας και στον τρόπο που μπορεί να καλυφθεί το έλλειμμα της απόκτησης της απαραίτητης γνώσης από τους εργαζόμενους στον κλάδο, ώστε αυτός να παραμείνει βιώσιμος.
 Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανήκουν στο ευρύτερο cluster του χώρου της ναυτιλίας αλλά και οι ναυτιλιακές εταιρείες, αφορά  την εύρεση εξειδικευμένου και ενημερωμένου προσωπικού. Ένας εκ των παραγόντων  αυτού του προβλήματος είναι η ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ενσωμάτωση της στο κύκλο παραγωγής της ναυτιλίας, με συνέπεια την αδυναμία παρακολούθησης των αλλαγών αυτών από τους εργαζόμενους στον κλάδο. Θα πρέπει να αναδείξουμε το πρόβλημα και να συζητήσουμε τις πιθανές λύσεις. Θα είναι το ΑΙ ο παράγοντας που ως καταλύτης θα επιλύσει το πρόβλημα; Είναι μια πρόκληση για την ημερίδα μας.»

Πηγή: http://career.ntua.gr/%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-embracing-sustainability-innovation-in-shipping/