Πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) είναι ο μοναδικός οργανισμός της ΕΕ που επικεντρώνει το έργο του αποκλειστικά στην ισότητα των φύλων. Οι έρευνες του EIGE προωθούν την καλύτερη κατανόηση και ενημέρωση σε θέματα ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων εντοπίζει χάσματα μεταξύ γυναικών και ανδρών, συλλέγει και αναλύει στοιχεία που αφορούν τις ανισότητες, παρέχει τεκμηριωμένη πρακτική πληροφόρηση και υποστηρίζει την προσπάθεια των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής να φέρουν την Ευρώπη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της ισότητας των φύλων και να βελτιώσουν τη ζωή των γυναικών και των ανδρών.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων προσφέρει ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στις διάφορες του Μονάδες, με έδρα τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Κριτήρια επιλογής των υποψηφίων:

  • απόφοιτοι σε τομείς όπως διοίκηση επιχειρήσεων, οικονομικά, δίκαιο, διαχείριση ανθρώπινων πόρων ή παρόμοια πεδία
  • υπήκοοι κράτους μέλους της ΕΕ (ορισμένες θέσεις είναι επίσης ανοικτές σε αιτούντες από προενταξιακές χώρες της ΕΕ και χώρες της ΕΖΕΣ, αυτό διευκρινίζεται στην ανακοίνωση κενής θέσης)
  • καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (η γλώσσα εργασίας του Ινστιτούτου).

Διάρκεια Πρακτικής Άσκησης: 6 μήνες

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων26 Ιουλίου 2023 

Αμοιβή: €1,236.47 μηνιαίως

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης, αλλά και τις ανοικτές θέσεις εργασίας στο Ινστιτούτο, θα βρείτε εδώ.

Πηγή: https://www.eduguide.gr/nea2020/praktikh-askhsh-sto-eyrwpaiko-institoyto-gia-thn-isothta-twn-fyl/