Προσλήψεις εκπαιδευτικών σε ΕΠΑΣ

Από σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου, και ώρα 6 το απόγευμα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων εκπαιδευτικού προσωπικού για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και τις 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ, για το σχολικό έτος 2023-24.

Ενδεικτικά, οι ειδικότητες που ζητούνται είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, διατροφολόγοι, γεωπόνοι, ψυχολόγοι, απόφοιτοι Αγγλικής και Γαλλικής φιλολογίας, μηχανολόγων και αρχιτεκτόνων. 

Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου (ΑΣΕΠ ΣΟΧ) για το σχολικό έτος 2023 – 24.

Η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr, πατώντας εδώ

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Επαγγελματίες εκπαίδευσης → Εκπαιδευτές Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Διαβάστε εδώ την προκήρυξη.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με κριτήρια που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά προσόντα και στην επαγγελματική εμπειρία, με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΕΠΑΣ και ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ.

Οι 50 ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ εφαρμόζουν το δυικό σύστημα της Μαθητείας, που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στη σχολή με τη μαθητεία σε επιχειρήσεις σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job-training).

Το σχολικό έτος 2023-24 θα λειτουργήσουν τριάντα ειδικότητες υψηλής ζήτησης, οκτώ εκ των οποίων εμπλουτισμένες θεματικά και γνωστικά στο πλαίσιο ανάπτυξης πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας.

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ:

  • Πραγματοποιούν μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση
  • Φοιτούν σε σύγχρονα εργαστήρια με τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα
  • Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό
  • Λαμβάνουν επίδομα στέγασης 240 ευρώ μηνιαία, καθώς και επίδομα σίτισης 9 ευρώ ημερήσια, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
  • Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές
  • Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Επιπλέον των 50 ΕΠΑΣ, λειτουργούν 7 Πειραματικές ΕΠΑΣ με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, όπου εφαρμόζονται καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στις εξής πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.

Για τη λειτουργία των ΠΕΠΑΣ η ΔΥΠΑ συνεργάζεται με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και του τουρισμού. Οι μαθητές των ΠΕΠΑΣ πραγματοποιούν μαθητεία με αμοιβή και ασφάλιση σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4 ή 5 αστέρων.

Πηγή: https://www.proson.gr/ergasia/oaed/33543_proslipseis-ekpaideytikon-se-epas-apo-simera-tetarti-oi-aitiseis