Ημέρα Καριέρας 2023 Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Περιβάλλοντος (Λήμνος)

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην «Ημέρα Καριέρας 2023» του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Σχολής Περιβάλλοντος,  η οποία διοργανώνεται  από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το  Τ.Ε.Τ.Δ. και είναι η δεύτερη στη σειρά αυτών των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν & στις άλλες Σχολές του Πανεπιστημίου μας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  δια ζώσης στις  17 Φεβρουαρίου 2023, από τις 9:00 έως τις 17:00, στο Γαροφαλλίδειο Κτήριο στη Λήμνο.

Παρακαλούμε όσοι και όσες επιθυμείτε να συμμετάσχετε με δια ζώσης παρουσία στην εκδήλωση, να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής εδώ. Για τη συμμετοχή σας θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία/διασύνδεσή σας με φορείς και εταιρείες, με απώτερο σκοπό την υποστήριξη και προετοιμασία σας για την ομαλή μετάβαση από τις σπουδές στην αγορά εργασίας.

Αναλυτικότερα, στο Α’ Μέρος της, η ημερίδα εστιάζει στην προετοιμασία σταδιοδρομίας. Στο Β’ Μέρος  οι απόφοιτοι/ες αφηγούνται τη διαδρομή τους μετά την αποφοίτηση. Στο Γ’ Μέρος θα πραγματοποιηθεί Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας για τις «Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Νέες Τεχνολογίες στην Επιστήμη Τροφίμων». Το Δ’ Μέρος εστιάζει στη Γνωριμία/Διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Τέλος, στο Ε’ Μέρος θα παρουσιαστούν Παραδείγματα Επιχειρήσεων από τη Βιομηχανία Τροφίμων.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες/ουσες  στο Α’ και Β’ Μέρος της Ημέρας Καριέρας αναμένεται να:

  • ενημερωθούν για τις υπηρεσίες του Γραφείου Διασύνδεσης, έτσι ώστε να τις  αξιοποιούν κατάλληλα
  • αναβαθμίσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αύξηση της απασχολησιμότητας τους, συμμετέχοντας στις εισηγήσεις για την προετοιμασία σταδιοδρομίας
  • ακούσουν ακαδημαϊκές και επαγγελματικές  διαδρομές αποφοίτων του Τμήματός τους, έτσι ώστε να διευρύνουν τις επαγγελματικές διεξόδους

Οι συμμετέχοντες/ουσες στο Γ’, Δ’ και Ε’ Μέρος της  Ημέρας Καριέρας  πρόκειται να:

  • ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και τάσεις στην Επιστήμη Τροφίμων
  • γνωρίσουν εταιρείες και φορείς και να έρθουν σε άμεση επαφή με στελέχη αυτών,       
  • ακούσουν παραδείγματα επιχειρήσεων από τη Βιομηχανία Τροφίμων

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο Πρόγραμμα https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?t=30549