Δωρεάν πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς «Διδάσκοντας για το μέλλον»

Location: Greece
Date: 8-29 March
Sectors: Adult education, Digital
Hosts: HERITΛGE
Partners: American Councils Greece, John S. Latsis Public Benefit Foundation
 
Το «Διδάσκοντας για το μέλλον» είναι ένας κύκλος σεμιναρίων επιμόρφωσης και δικτύωσης εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να εισάγουν στην εκπαιδευτική διαδικασία την καλλιέργεια σύγχρονων οριζόντιων δεξιοτήτων για τους πολίτες του αύριο, μέσα από τη χρήση ψηφιακών εργαλείων του σήμερα.
Το πρόγραμμα στοχεύει να εμπλουτίσει τις γνώσεις των εκπαιδευτικών πάνω στο πως μπορούν να κάνουν χρήση των ψηφιακών εργαλείων που είναι ήδη διαθέσιμα στις τάξεις τους με τέτοιο τρόπο ώστε να καλλιεργούν οριζόντιες δεξιότητες. Οι δεξιότητες αυτές είναι απαραίτητες για την προσωπική, επαγγελματική και ακαδημαϊκή εξέλιξη των σημερινών μαθητών/μαθητριών και την ευημερία και επιτυχία τους ως αυριανοί πολίτες του σύγχρονου, αλληλεξαρτώμενου κόσμου. Το πρόγραμμα «Διδάσκοντας για το μέλλον» υλοποιείται σε συνεργασία με τα Αμερικανικά Συμβούλια Ελλάδας και υπό την αιγίδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το Πρόγραμμα «Διδάσκοντας για το μέλλον» θέλει να δημιουργήσει μια κοινότητα εκπαιδευτικών που θα μπορούν να αναγνωρίζουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει η χρήση της τεχνολογίας στην τάξη. Μια κοινότητα που θα συμβάλλει σε ένα σχολείο που βοηθάει ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας να εξελιχθούν επαγγελματικά, ακαδημαϊκά και προσωπικά στο μέλλον, εφοδιάζοντάς τα με τις κατάλληλες δεξιότητες.

Συνεργασία, έκφραση δημόσιου λόγου, καινοτόμα σκέψη και επικοινωνία. Τέσσερις δεξιότητες κλειδιά για την κοινωνική ευημερία και την επιτυχία στο σύγχρονο κόσμο. Τέσσερα δίωρα σεμινάρια για το πως μπορεί να καλλιεργηθεί κάθε μια από αυτές τις δεξιότητες μέσω της χρήσης ψηφιακών εργαλείων κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.  Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν 8-29 Μαρτίου 2023, σε εβδομαδιαία βάση και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2023. Παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Πηγή : https://heritagemanagement.org/projects/p2/teachingforthefuture/