Nέα σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για μέντορες από το Women On Top

Στο Women On Top πιστεύουν στο mentoring και πιστεύουν (πολύ!) στη δυνατότητα των μεντόρων τους να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή των mentees τους. Γι’ αυτό ξεκινάνε τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με μια νέα σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων γύρω από βασικά θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο αυτόν, και που θα αυξήσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα της καθοδήγησης που μπορείς να προσφέρεις στις mentees σου, τις συνεργάτιδες στην ομάδα σου αλλά και σε όποια γυναίκα θέλεις να υποστηρίξεις για να φτάσει λίγο πιο εύκολα λίγο πιο μακριά

Πρόκειται για 4 δίωρα διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), που θα σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα και να εξασκηθείς στις βασικές αρχές του mentoring, σε δεξιότητες όπως η εμπιστοσύνη και η ενεργητική ακρόαση, η διαχείριση ασυνείδητων προκαταλήψεων, η στοχοθεσία και η αυτοπεποίθηση, καθώς και σε άλλα σημαντικά εργαλεία που θα μεγιστοποιήσουν και τη δική σου ευρύτερη επαγγελματική ανάπτυξη.

Σε αυτόν τον κύκλο webinars θα σας συνοδέψουν, εκτός από τις εκπαιδεύτριες του WoT, καλεσμένες ομιλήτριες από το εξωτερικό που θα εμπλουτίσουν τη διαδικασία με την πολύτιμη εμπειρία τους, και θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερη στην υποστήριξη και την καθοδήγηση γυναικών με μικρότερη εμπειρία από εσένα.

Ο κύκλος των εκπαιδεύσεων απευθύνεται τόσο στις μέντορες του WoT, όσο και σε άτομα εκτός του δικτύου που ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν αυτήν την πτυχή της επαγγελματικής τους πορείας.

Τα webinars θα μαγνητοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στο site του Women On Top, για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν και αργότερα, όσες και όσοι το επιθυμούν.

1. Βασικές Αρχές Mentoring
Συντονίστρια: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου
Guest Speaker: Nazey Erdilek
Πότε: 13/10/2022 @ 17:00-19:00

Το πρώτο webinar του κύκλου εκπαίδευσης μεντόρων αφορά στις βασικές αρχές του mentoring. Εδώ θα εξηγήσουν τι ακριβώς σημαίνει (αλλά και τι δεν είναι!) η αποτελεσματική μέντορας, θα μοιραστούν πολύτιμα εργαλεία που θα κάνουν κάθε συνεργασία mentoring πιο εποικοδομητική αλλά και πιο ευχάριστη, και για τα δύο άτομα που συμμετέχουν σε αυτήν. Θα συζητήσουν τις μορφές που μπορεί να πάρει το mentoring, τις καλές πρακτικές αλλά και τι να αποφύγεις, και θα κρατήσουν αρκετό χρόνο για ερωτήσεις και μοίρασμα χρήσιμων προηγούμενων εμπειριών.

2. Εμπιστοσύνη & Ενεργητική Ακρόαση
Συντονίστρια: Στέλλα Κάσδαγλη
Guest Speaker: TBA
Πότε: 9/11/2022 @ 17:00-19:00

Το δεύτερο webinar του κύκλου εκπαίδευσης μεντόρων αφορά στις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και της ενεργητικής ακρόασης. Μαζί θα εξερευνήσετε τον ρόλο που παίζει η εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα του mentoring, θα προτείνουν εργαλεία και πρακτικές και θα ανταλλάξετε εμπειρίες και tips για περισσότερη ενεργητική ακρόαση στις συνεργασίες μας. Φυσικά θα δοθεί χρόνος για όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έχεις για προηγούμενες ή μελλοντικές σου εμπειρίες, με σκοπό να αποκτήσεις πολύτιμες δεξιότητες και να εμπλουτίσεις και τη δική σου επαγγελματική πορεία.

3. Διαχείριση ασυνείδητων προκαταλήψεων
Συντονίστρια: Στέλλα Κάσδαγλη
Guest Speaker: Sebenzile Dlamini
Πότε: 8/12/2022 @ 17:00-19:00

Το τρίτο webinar του κύκλου εκπαίδευσης μεντόρων αφορά στη διαχείριση ασυνείδητων προκαταλήψεων. Εδώ θα συζητήσετε πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τα στερεότυπα που φέρετε μέσα σας, ακόμα και χωρίς να το συνειδητοποιείτε, και τα οποία μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά τη συνεργασία στο πλαίσιο μίας σχέσης mentoring ή και σε οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της ζωής μας. Μαζί θα ανακαλύψετε εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις προκαταλήψεις που επηρεάζουν τη συμπεριφορά σας και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην ικανότητά σας να χτίσετε ουσιαστικές και ειλικρινείς σχέσεις.

4. Στοχοθεσία & Αυτοπεποίθηση
Συντονίστρια: Πηνελόπη Θεοδωρακάκου
Guest Speaker: LaToria Brent
Πότε: 18/1/2023 @ 17:00-19:00

Το τέταρτο και τελευταίο webinar του κύκλου εκπαίδευσης μεντόρων αφορά στον καθορισμό των στόχων και την αυτοπεποίθηση. Είτε έχεις εμπειρία ετών στο mentoring είτε μόλις ξεκίνησες, ίσως αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να υποστηρίξεις μια άλλη γυναίκα στο να ξεκαθαρίσει τους στόχους της, να θέσει προτεραιότητες και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα για να τους κατακτήσει. Μέσα σε αυτές τις δύο ώρες θα εξερευνήσετε τα κατάλληλα εργαλεία για την πιο αποτελεσματική και εποικοδομητική υποστήριξη και καθοδήγηση των mentees σου, ώστε να βελτιστοποιήσεις τη διαδικασία της στοχοθεσίας και να πετύχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και για τις δυο σας την επόμενη φορά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινώνησε στο info@womenontop.gr

Πηγή: https://www.eduguide.gr/nea2022/nea-seira-epimorfwtikwn-seminariwn-gia-mentores-apo-women-top/