Δωρεάν Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας από το PRAKSIS Business Coaching Center

Το PRAKSIS Business Coaching Center (PRAKSIS BCC) ακολουθεί μία βραβευμένη μεθοδολογία, η οποία ξεχωρίζει αφενός γιατί είναι ολιστική και προσφέρει στους επιχειρηματίες όλα τα εφόδια και τις γνώσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουν, αφετέρου γιατί είναι εξατομικευμένη και ανταποκρίνεται ξεχωριστά στις ανάγκες και τους στόχους κάθε νέου επιχειρηματία.

Από τον Αύγουστο του 2016, το PRAKSIS BCC χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Citi Foundation στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Pathways to Progress”. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Citi που ξεκίνησε το 2014 και στοχεύει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης της ανεργίας των νέων, μέσω της ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και της προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Από την έναρξή του και μέχρι το 2023, το Pathways to Progress υποστηρίζεται με περισσότερα από 375 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίω

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Aνθρώπους από κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που έχουν βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες
  • Yφιστάμενες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας
  • Οικογενειακές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε φάση διαδοχής στην επόμενη γενιά
  • Eλεύθερους επαγγελματίες που αναγνωρίζουν την ανάγκη για ενδυνάμωση των επιχειρηματικών τους δεξιοτήτων

Βασικό κριτήριο για τη συμμετοχή στο PRAKSIS Business Coaching Center είναι η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής ιδέας. Σημειώνεται ωστόσο, ότι καταστατικός σκοπός της PRAKSIS είναι η αντιμετώπιση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού. Κατά συνέπεια, το PRAKSIS Business Coaching Center φιλοδοξεί να σταθεί δίπλα στους κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένους πληθυσμούς και να βοηθήσει στην εύρυθμη επανένταξη τους ως ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Διαδικασία

Το πρώτο βήμα είναι η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, όπου καταγράφετε στοιχεία επικοινωνίας, περιγραφή της ιδέας και επιχειρηματικό πλάνο μίας σελίδας. Η αίτηση αξιολογείται και, εφόσον πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τότε ο ενδιαφερόμενος καλείται σε προσωπική συνέντευξη.

Το πρόγραμμα λειτουργεί στη λογική των κύκλων. Κάθε κύκλος διαρκεί 4 μήνες και περιλαμβάνει 30 επιχειρηματικά project. Χρησιμοποιούν τρία εργαλεία που προσφέρονται παράλληλα στους νέους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια του κύκλου.

Ο κύκλος Α διαρκεί τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο και ο κύκλος Β τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο – Ιανουάριο. Κατά συνέπεια, ενώ αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συνεντεύξεις γίνονται μόνο κάθε Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο.

Χρησιμοποιούν τρία εργαλεία που προσφέρονται παράλληλα στους νέους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια του κύκλου.

  1. Business Coaching
  2. Επιχειρηματική Συμβουλευτική
  3. Σεμινάρια Επιχειρηματικότητας

Το PRAKSIS Business Coaching Center δέχεται αυτή την περίοδο αιτήσεις για τον νέο κύκλο του προγράμματος, το οποίο υλοποιείται με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Citi και την ενεργή υποστήριξη της Citi Ελλάδος. 

Αίτηση Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής εδώ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην επιλογή των συμμετεχόντων που πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας της επιχειρηματικής τους ιδέας και διαθέτουν δέσμευση και επιμονή για την επιτυχία της. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.praksis.gr/bcc

Πηγή : https://www.eduguide.gr/nea/anoi3an-oi-aithseis-symmetoxhs-gia-ton-8o-kyklo-toy-praksis-busi/