Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του ΕΑΠ ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών σε Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (MOOC) στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του ΕΑΠ ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στο Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (Massive Open Online Course – MOOC) που έχει ως θέμα του την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους/ενδιαφερόμενες να δηλώσουν συμμετοχή.

Το MOOC στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα απευθύνεται σε οποιαδήποτε/οποιονδήποτε ενδιαφέρεται:

  • να γνωρίσει τι είναι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα,
  • να μάθει το πώς συγκροτείται και λειτουργεί μια ομάδα, το κύτταρο κάθε εγχειρήματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
  • να δει συστηματικά τρόπους για να επιλέξει ποια οικονομική δραστηριότητα ανταποκρίνεται στους στόχους της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
  • να έρθει κοντά σε τεχνικές Μάρκετινγκ άμεσα συνδεδεμένες με την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
  • να γνωρίσει τέλος τεχνικά εργαλεία (δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, οικονομοτεχνικός σχεδιασμός κ.α.) που θα της/του επιτρέψουν να κάνει πράξη το στόχο της κοινωνικής αλλαγής μέσα από την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

Το MOOC προσφέρεται σε τέσσερεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και αραβικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

Θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 και για την ολοκλήρωση του οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεση τους 3 εβδομάδες.

Οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το MOOC στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα θα λάβουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία (υπό προϋποθέσεις) να λάβουν υποστήριξη για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους ιδεών που συμβάλουν στην οικονομική ενσωμάτωση των προσφύγων με βάση τις αρχές της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στο πλαίσιο του Social Hackathon που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, από 9 έως 12 Οκτωβρίου 2022.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο MOOC στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα γίνονται στον σύνδεσμο εδώ.

To MOOC στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα καθώς και το Social Hackathon υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «REInSER: Οικονομική Ενσωμάτωση Προσφύγων μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας». Κύριος στόχος του έργου REInSER είναι να συμβάλει στη βελτίωση των προοπτικών των προσφύγων για οικονομική, και, ευρύτερα, κοινωνική ένταξη στις χώρες υποδοχής της περιοχής Αδριατικής- Ιονίου, με τη χρήση προσεγγίσεων κοινωνικής οικονομίας και ιδιαίτερα αυτών της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Το έργο REInSER υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Αδριατικής- Ιονίου Interreg ANDRION που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας (ΜΠΒ) II. Για την υλοποίηση του έργου REInSER συμπράττουν 8 εταίροι (ακαδημαϊκά ιδρύματα, οργανισμοί υποστήριξης επιχειρήσεων και τοπικές αρχές) από 6 χώρες της περιοχής Αδριατικής- Ιονίου, και συγκεκριμένα από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σλοβενία, τη Σερβία, την Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Από την Ελλάδα, εταίρος του έργου είναι η Ερευνητική Ομάδα DAISSy  του ΕΑΠ και συνεργαζόμενοι φορείς η Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέας Απασχόλησης & Κοινωνικής Οικονομίας» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και η Αναπτυξιακή Τρικάλων e-Trikala Α.Ε..

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα και τις δράσεις της ερευνητικής ομάδας DAISSy:

Ιστοσελίδα    : daissy.eap.gr
Facebook      : @DAISSyResearchGroup
Linkedin        : www.linkedin.com/in/daissyresearchgroup/
Twitter          : @daissy_research
Instagram     : @daissy_researchgroup
Email             : info@daissy.eap.gr

Πηγή : https://www.eduguide.gr/nea2022/h-ereynhtikh-omada-daissy-toy-eap-anakoinwnei-thn-enar3h-twn-egg/