Συνέδριο Ανάδειξης της Θρησκευτικής Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Ανάπτυξης του Θρησκευτικού Τουρισμού

Στα πλαίσια της Πράξης INTERREG RECULT (https://lnkd.in/gt-GgXV6) με πλήρη τίτλο «Ανάδειξη και Διάδοση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς μέσα από την Ανάπτυξη και Θεσμική Ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου», το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πραγματοποιεί την Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2022 στη Μυτιλήνη, Συνέδριο Ανάδειξης της Θρησκευτικής Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Ανάπτυξης του Θρησκευτικού Τουρισμού.
Στους εταίρους της εν λόγω Πράξεως από την πλευρά της Ελλάδος συμπεριλαμβάνονται το Υπουργείο Τουρισμού, η Εκκλησία της Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου. Από την πλευρά της Κύπρου εταίροι είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου.
Εκπρόσωποι όλων των εταίρων/φορέων θα παρευρίσκονται και θα συμμετέχουν στο Συνέδριο, ενώ θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους προσκεκλημένοι ομιλητές που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Θρησκευτικού Τουρισμού και της ανάδειξης της Θρησκευτικής κληρονομιάς με νέες τεχνολογίες.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου, Π. Κουντουριώτη 71, στην αίθουσα «Ιωάννης Παυλακέλλης», την Παρασκευή 02/09/22, στο διάστημα 9:00-15:00. Προβλέπεται και η δυνατότητα συμμετοχής και παρακολούθησης μέσω του zoom link που αναγράφεται στην επισυναπτόμενη ατζέντα του Συνεδρίου.
Για τη βέλτιστη διαχείριση των συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα:

https://lnkd.in/ge8vPM-g

Η Πράξη «Ανάδειξη και Διάδοση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς μέσα από την Ανάπτυξη και Θεσμική Ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου» (RECULT) εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG VA Ελλάδα-Κύπρος και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

https://lnkd.in/eFJkQ3ae
https://lnkd.in/gQE9Uu4J

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρήστο-Νικόλαο Αναγνωστόπουλο (Email: canag@aegean.gr, Τηλ: 2251036624). Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμμετέχει μέσω του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.