Διεθνές φόρουμ “Falling Walls Lab Greece”

Το Falling Walls Lab είναι ένα διεθνές φόρουμ για τη νέα γενιά καινοτόμων, πρωτοπόρων, δημιουργών και οραματιστών. Στόχος του είναι η σύνδεση νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών από όλους τους τομείς σε μια πλατφόρμα παγκόσμιας κλάσης που τους βοηθά να προωθήσουν τις καινοτομίες τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ τους, χτίζοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο και μια βιώσιμη κοινότητα καινοτόμων.

Στον παγκόσμιο τελικό, οι 100 φιναλίστ από όλο τον κόσμο καλούνται να πείσουν μία κριτική επιτροπή υψηλού επιπέδου για τις λύσεις που προτείνουν σε μερικές από τις πιο πιεστικές προκλήσεις της εποχής μας, και να διεκδικήσουν τον τίτλο “Breakthrough Winner” στην κατηγορία “Emerging Talents”, ένα χρηματικό ποσό αλλά και την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους ξανά στη σκηνή του Falling Walls Conference.

Διοργανώνεται από το Falling Walls Foundation και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, τη Γερουσία του Βερολίνου, την Google και τη Huawei. Υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

Το Falling Walls Lab Greece αποτελεί το ελληνικό κεφάλαιο του Falling Walls Lab

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός SciCo σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο ΑΘΗΝΑ διοργανώνουν στην Ελλάδα το Falling Walls Lab Greece και καλούν ταλαντούχους φοιτητέςερευνητές αλλά και επαγγελματίες που βρίσκονται στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, μέσα σε 3 λεπτά!

Όσοι επιλεγούν, θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για να παρουσιάσουν το έργο τους σε συναδέλφους, σε μία κριτική επιτροπή ακαδημαϊκών και ειδημόνων από τον χώρο των επιχειρήσεων αλλά και στο ευρύ κοινό. Ο στόχος: Να διεκδικήσουν τη νίκη στον ελληνικό τελικό με την οποία εξασφαλίζουν μία συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Falling Walls Lab Finale, που λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο στις 7 Νοεμβρίου 2022, αλλά και ένα εισιτήριο για το Falling Walls Conference (7-9 Νοεμβρίου 2022).

Χρονοδιάγραμμα

10 Ιουλίου: Λήξη προθεσμίας υποβολής συμμετοχών

19 Ιουλίου: Ανακοίνωση συμμετοχών

5 Σεπτεμβρίου: Falling Walls Lab Greece, Τελικός (Αθήνα)

7-9 Νοεμβρίου: Falling Walls Lab Finale & Falling Walls Conference (Βερολίνο)

Περισσότερες Πληροφορίες

Πηγή : https://www.eduguide.gr/nea2022/falling-walls-lab-greece/