Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για υποτροφίες – Πρόγραμμα Προηγμένων Θερινών Σεμιναρίων Unbound Prometheus

Προκήρυξη:

Πλήρεις και μερικές υποτροφίες για Eλληνες φοιτητές χαμηλού εισοδήματος με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις είναι διαθέσιμες για το 2022 μέσω του προγράμματος Unbound Prometheus. Το πρόγραμμα υποτροφιών υποστηρίζεται από γενναιόδωρες χορηγείες του Αρχιεπισκόπου Βορείου Αμερικής Ελπιδοφόρου και του Ομίλου Κυριακίδη (Μάρμαρα και Γρανίτες).

Το σεμινάριο για το 2022 (19-23 Ιουλίου 2022, Καβάλα) μπορούν να το παρακολουθησουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και τελειόφοιτοι λυκείου που σκοπεύουν να φοιτήσουν στο Πολυτεχνείο. Οι υποτροφίες, ωστόσο, είναι ανοικτές για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε τμήματα μηχανολόγων μηχανικών, μηχανικών μεταλλείων, και σε συναφή ακαδημαϊκά αντικείμενα που έχουν σχέση με την επιστήμη των δεδομένων (data science) με εφαρμογή σε βαριές εγκαταστάσεις και μηχανήματα. Προτίμηση θα δοθεί σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Πλήρεις υποτροφίες θα καλύψουν την παρακολούθηση διαλέξεων, τη διαμονή σε ξενοδοχείο (διπλή χωρητικότητα), δύο γεύματα την ημέρα, την προγραμματισμένη εκδρομή, και το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Οι μερικές υποτροφίες θα καλύψουν τα μισά δίδακτρα (250 ευρώ) καί συμπεριλαμβάνουν την προγραμματισμένη εκδρομή και το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Τα έξοδα μεταφοράς από και προς την Καβάλα θα είναι ευθύνη του κάθε επιτυχόντος υποψηφίου.

Ενδιαφερόμενοι γιά τίς υποτροφίες θα πρέπει να μας γράψουν στο info@unboundprometheus.com και να μας στείλουν τήν πιο πρόσφατη προσωπική η οικογενεική φορολογική δηλωση και πανεπιστημιακό έγγραφο που δείχνει τον μέσο όρο βαθμολογίας. Τα έγγραφα αυτά θα πρέπει να υποβληθούν το συντομότερο δυνατόν, αλλά σε καμία περίπτωση αργότερα από τις 31 Μαΐου 2022. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα κληθούν να αποδείξουν, σε δεύτερο στάδιο, επαρκή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα υποτροφιών του Unbound Prometheus ξεκίνησε το 2020. Παρείχαμε 6 υποτροφίες το 2020 και 11 το 2021. Ελπίζουμε να αυξήσουμε τον αριθμό στο φετινο προγράμμα.
Για όσους υποψηφίους δεν θα είναι επιτυχείς, τα δίδακτρα του προγράμματος είναι 500 ευρώ και καλύπτουν τη συμμετοχή στά μαθήματα, την προγραμματισμένη εκδρομή, και το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Τα ίδια δίδακτρα ισχύουν και για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο online.

Το πρόγραμμα Unbound Prometheus ξεκίνησε το 2017 από μια ομάδα Ελλήνων ακαδημαϊκών στις ΗΠΑ. Είναι ένα από τα κορυφαία καλοκαιρινά προγράμματα στην Ευρώπη προσφέροντας σεμινάρια πρωτοποριακής ακαδημαϊκής έρευνας που διδάσκονται από μια πολύ καταξιωμένη διεθνή λίστα καθηγητών, της οποίας η κύρια συνιστώσα είναι ακαδημαϊκοί της ελληνικής διασποράς. Τα προηγούμενα προγράμματα περιλάμβαναν καθηγητές από πανεπιστήμια της Ivy League (π.χ. Harvard και Yale) και διανοούμενους με παγκόσμια φήμη που έχουν πραγματοποιήσει ομιλίες TED, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα εύσημα τους. Το πρόγραμμα λαμβάνει σταθερά θετικές αξιολογήσεις φοιτητών πάνω από το επίπεδο του 90% που το χαρακτηρίζουν ως “Εξαιρετικό” ή “Πολύ Καλό”.

Πηγή : https://www.eduguide.gr/ypotrofies/prokiryksi/prosklhsh-ypobolhs-aithsewn-gia-ypotrofies-programma-prohgmenwn-8erinwn-seminariwn-unbound-prometheus,2282

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 31 Μαΐου 2022