Ημέρα Καριέρας από το Τμήμα ΗΜΜΥ (ΠΑ.ΠΕΛ.) και το ΕΠΠ – 20 Μαΐου 2022

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών συνεργάζεται με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (HMMY) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ΠΑ.ΠΕΛ.) και με το IEEE Student Branch του ΠΑ.ΠΕΛ. για τη διοργάνωση της εκδήλωσης Ημέρα Καριέρας, την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 10:00 – 15:00.

Με στόχο τη διασύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος ΗΜΜΥ αλλά και λοιπών αποφοίτων ηλεκτρολόγων μηχανικών, μηχανικών υπολογιστών και ειδικών πληροφορικής, με την αγορά εργασίας, η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΕΠΠ, θα φιλοξενήσει εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά και επιτυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων, επιστήμονες και συμβούλους σταδιοδρομίας, καθώς και εκπροσώπους πλατφορμών και κόμβων ενίσχυσης της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με:

  • τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας στα αντικείμενα των νέων τεχνολογιών
  • τις δεξιότητες που χρειάζεται να έχει κάθε υποψήφιος εργαζόμενος σε εταιρείες του τοπικού οικοσυστήματος, αλλά και σε εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς
  • τη σωστή προετοιμασία βιογραφικού και των πρώτων επαγγελματικών συνεντεύξεων
  • τις ανοικτές θέσεις εργασίας και ευκαιρίες απασχόλησης σε τοπικές επιχειρήσεις
  • τις επιλογές και τα βήματα της νεοφυούς νεανικής επιχειρηματικότητας

η Ημέρα Καριέρας φιλοδοξεί να αποτελέσει το απόλυτο σημείο συνάντησης και δικτύωσης των αποφοίτων ενός κλάδου που έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση με ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι απόφοιτοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν βιογραφικά και να δώσουν σύντομες συνεντεύξεις σε εκπροσώπους εταιρειών.

Οι απόφοιτοι Τμημάτων ηλεκτρολόγων μηχανικών, μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής, μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση υποβάλλοντας προαιρετικά το βιογραφικό τους εδώ, καθώς και να ενημερώνονται για τις ανοικτές θέσεις εργασίας εδώ.

Για τη διευκόλυνση της προσέλευσης των αποφοίτων στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών στο Πλατάνι Ρίου θα υπάρχουν δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ, για να εξυπηρετήσουν τη μετακίνησή τους από το Ρίο μέχρι το Πλατάνι. Το πρόγραμμα των δρομολογίων θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα του ΕΠΠ και του Τμήματος ΗΜΜΥ (ΠΑ.ΠΕΛ.).

Προσωρινό πρόγραμμα της εκδήλωσης

Πηγή : https://psp.org.gr/news/imera-karieras-20-maiou-2022/