Δωρεάν Σεμινάριο: “Εισαγωγή στην Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων (SPSS)” από την πλατφόρμα Coursity και το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΑΠ

Δωρεάν Σεμινάριο: “Εισαγωγή στην Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων (SPSS)” από την πλατφόρμα Coursity και το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ολόκληρο το μάθημα δωρεάν. Εφόσον επιθυμείτε να αποκτήσετε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), μπορείτε να κάνετε αίτηση μέχρι την ολοκλήρωση της 3ης Εβδομάδας του μαθήματος, δηλαδή μέχρι τις 13 Ιουνίου 2022 επιλέγοντας: “Απόκτηση Πιστοποιητικού” εντός της σελίδας του μαθήματος, αφού κάνετε την εγγραφή σας.

Σχετικά με το μάθημα

Το μάθημα αναφέρεται στις βασικές αρχές που διέπουν τη στατιστική. Δίνεται έμφαση τόσο στην περιγραφική όσο και στην επαγωγική στατιστική. Παρουσιάζονται οι διάφοροι τύποι μεταβλητών που ενδέχεται να συναντήσουμε και οι αντίστοιχοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τους περιγράψουμε. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διερεύνηση σχέσεων μεταξύ μεταβλητών και στις βασικές μεθόδους στατιστικής ανάλυσης όπως είναι:

 • τα διαστήματα εμπιστοσύνης
 • οι έλεγχοι υποθέσεων (ανεξαρτησίας χ^2, t-test κλπ.)
 • η ανάλυση διακύμανσης και ανάλυση παλινδρόμησης

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση του λογισμικού SPSS, σε κοινά λάθη που εμφανίζονται συχνά σε στατιστικές αναλύσεις και στην έννοια της αβεβαιότητας.

Το μάθημα απευθύνεται:

 • στον ερευνητή που θέλει να διεξάγει τη δική του έρευνα
 • σε οποιονδήποτε επιθυμεί να είναι σε θέση να διαβάσει και κατανοήσει τα θετικά και αρνητικά μιας δημοσιευμένης έρευνας
 • σε οποιονδήποτε επιθυμεί να βλέπει κριτικά τις στατιστικές αναλύσεις και τα νούμερα που παρουσιάζονται στην καθημερινή του ζωή π.χ. από τα μέσα ενημέρωσης

Τι θα μου προσφέρει το μάθημα

Με την ολοκλήρωση του μαθήματος αναμένεται οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να κατανοήσουν:

 • την έννοια της αβεβαιότητας
 • τις στατιστικές αναλύσεις που επιδέχονται οι διάφοροι τύποι μεταβλητών
 • τις στατιστικές αναλύσεις που απαιτούνται για τη διερεύνηση σχέσεων μεταξύ μεταβλητών
 • μια επιστημονική έρευνα που βασίζεται σε στατιστικά ευρήματα

Για τη λήψη πιστοποιητικού απαιτείται:

1. Επιτυχής ολοκλήρωση των εργασιών του μαθήματος

Συγκεκριμένα:

Η αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων πραγματοποιείται μέσω ασκήσεων και ερωτήσεων κλειστού τύπου (Quiz), οι οποίες βασίζονται στο περιεχόμενο των βιντεοδιαλέξεων. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ο τελικός βαθμός σε κάθε κατηγορία ασκήσεων από τις παρακάτω θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος ή ίσος του 50%. Συγκεκριμένα, χρειάζεται βαθμολογία:

 • μεγαλύτερη ή ίση του 50% στα Quiz Ενοτήτων
 • μεγαλύτερη ή ίση του 50% στα Quiz Εβδομάδας

2. Καταβολή σχετικού αντιτίμου (60 ευρώ)

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί για τις 23 Μαΐου 2022.

Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, όπως τις θεματικές ενότητες, τον οδηγό σπουδών, τους διδάσκοντες, αλλά και για να εγγραφείτε στο μάθημα, πατήστε εδώ.

Πηγή : https://www.eduguide.gr/nea2021/dwrean-seminario-eisagwgh-sthn-statistikh-analysh-dedomenwn-spss/