ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 2022-2023 Π.Μ.Σ. Master of Business Administration (M.B.A.) in Shipping

Τίτλος μεταπτυχιακούMaster of Business Administration (M.B.A.) in Shipping
ΠανεπιστήμιοΠανεπιστήμιο Αιγαίου
ΤμήμαΝαυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών
Διάρκεια (εξάμηνα)2
Συνολικό κόστος (σε ευρώ)5000
ECTS60
Κατευθύνσεις
Περισσότερες πληροφορίες στην γραμματεία του Π.Μ.Σ.E-mail: shipping-mba@aegean.gr Τηλ: +30 22710 35202

Προθεσμία υποβολής : μέχρι τις 10 Ιουλίου 2022 και ώρα 23.59

Για περισσότερες πληροφορίες : https://www.stt.aegean.gr/mba-in-shipping/

Ένα νέο, καινοτόμο, Αγγλόφωνο και “distance learning μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Ναυτιλία είναι γεγονός !
Πρόκειται για το Αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Master of Business Administration (MBA) in Shipping” που προσφέρεται κυρίως με μεθόδους από απόσταση εκπαίδευσης (distance learning) από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (ΤΝΕΥ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης συμπληρώνεται με δύο ολιγοήμερες περιόδους διαλέξεων με φυσική παρουσία των φοιτητών/τριών στην έδρα του Τμήματος, στην έναρξη και το τέλος του προγράμματος αντίστοιχα.

Στόχος του “MBA in Shipping” είναι η παροχή επιστημονικής εξειδίκευσης και υψηλής τεχνογνωσίας στο σύνθετο χώρο της Ναυτιλίας. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανάδειξη εξειδικευμένων στελεχών για διακεκριμένη σταδιοδρομία υψηλής στάθμης στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς της ναυτιλίας, στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι ιδιαίτερα στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους πλέον διεθνοποιημένους κλάδους και κύριο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Το “MBA in Shipping” κεφαλαιοποιεί την ισχυρή θεσμοθετημένη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τους φορείς και τις επιχειρήσεις του ναυτιλιακού κλάδου και αξιοποιεί την παράδοση και ηγετική θέση της Χίου στην παγκόσμια ναυτιλία.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί μία πραγματική καινοτομία για τα ελληνικά πανεπιστημιακά δεδομένα, καθώς:

  • είναι το μόνο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα που συνδυάζει την αγγλική γλώσσα και μεθόδους από απόσταση εκπαίδευσης,
  • για πρώτη φορά ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα αξιοποιεί μία διαρκή θεσμική διάδραση μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της ναυτιλιακής βιομηχανίας.