ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ; ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ. 9ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών “John & Mary Pappajohn Business Competition” ACT – American College of Thessaloniki

Δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Απριλίου 2022

Με στόχο την ενίσχυση των νέων επιχειρηματιών που επιθυμούν να αναπτύξουν καινοτόμα έργα, πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών «John & Mary Pappajohn Business Plan Competition». Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT και θα απονείμει πέντε  βραβεία 4.000 ευρώ σε κάθε ένα από τα πέντε καλύτερα επιχειρηματικά πλάνα. Τα χρηματικά έπαθλα προσφέρει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας που θα καταθέσουν, καθώς των προσωπικών επιχειρηματικών τους ικανοτήτων. Συγκεκριμένα θα συνεκτιμηθεί ο βαθμός καινοτομίας, η δυνατότητα και η ετοιμότητα ανάπτυξης της ιδέας, η βιωσιμότητα, η γνωστική επάρκεια, η αφοσίωση και οι επιχειρηματικές ικανότητες των διαγωνιζομένων.

Ειδικά φέτος, ένα τουλάχιστον βραβείο θα δοθεί σε ένα εγχείρημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Λέγοντας «κοινωνικής» αναφερόμαστε σε εγχείρημα που θα πραγματεύεται ένα ζήτημα που ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αφορά περιβάλλον, ενέργεια, διατροφή, νερό, υγεία, κοινωνική μέριμνα με έμφαση σε ευπαθείς ομάδες, εκπαίδευση, βιώσιμες πόλεις. Με την έννοια της «επιχειρηματικότητας» εννοούμε πως το εγχείρημα θα πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμο.

Ο διαγωνισμός αναλύεται σε τρία στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει την κατάθεση των ιδεών για το επιχειρηματικό πλάνο μέχρι την Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 στο www.act.edu/pappajohn-awards. Η περιγραφή της ιδέας θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • το προτεινόμενο προϊόν/ υπηρεσία
  • το αγοραστικό κοινό στο οποίο στοχεύει
  • το μοντέλο εσόδων της προτεινόμενης ιδέας (revenue model)
  • τον νεωτερισμό/καινοτομία που χαρακτηρίζει την ιδέα
  • το επίπεδο ωριμότητας της ιδέας

Η συμμετοχή και μόνο στον διαγωνισμό Pappajohn αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για κάθε διαγωνιζόμενο να “δοκιμάσει” την ιδέα του σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να δικτυωθεί με φορείς και οργανισμούς που θα τον βοηθήσουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του εγχειρήματος του. Ακόμη περισσότερο, η επιτυχία στον διαγωνισμό, πέρα από το χρηματικό έπαθλο,  λειτουργεί ως διαβατήριο για την εξεύρεση συνεργατών και επενδυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε επόμενα στάδια.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρηματικότητας οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Κόκκας 2310 398347 (καθημερινά 10π.μ – 4 μ.μ) στο www.act.edu/pappajohn-awards, και για γραπτές ερωτήσεις στο gkokkas@act.edu.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 20 Απριλίου 2022