1ο Μονοπάτι Αναζήτησης Εργασίας από το Skywalker.gr

 Μονοπάτια Αναζήτησης Εργασίας

Τα Μονοπάτια Αναζήτησης Εργασίας είναι μία νέα δράση του Skywalker.gr που παρέχει εισαγωγικές πληροφορίες και ενημέρωση για τεχνικές σχετικά με την αναζήτηση εργασίας. Σε 5 ημέρες, με εισηγήσεις και εργαστήρια, οι (24) συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τις διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής.

Το 1ο Μονοπάτι Αναζήτησης Εργασίας, θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου, 10:00 με 16:00.

Το πρόγραμμα των 30 ωρών περιλαμβάνει την παρακάτω θεματολογία:

  • Αγορά εργασίας – τάσεις και προκλήσεις.
  • Εισηγήσεις και εργαστήρια για το βιογραφικό σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή με επιπλέον παρουσιάσεις: personal profile, επιλύοντας προβλήματα στο βιογραφικό, το εργαλείο  LinkedIn, personal branding.
  • Θεματικές σχετικά με τη διαδικασία της συνέντευξης επιλογής: βασικές αρχές επικοινωνίας, προετοιμασία για μία επιτυχημένη συνέντευξη, είδη συνεντεύξεων, workshop συνέντευξης και «Elevator Pitch», επαγγελματική εμφάνιση, εργαλεία αξιολόγησης, η συνέντευξη από την πλευρά της επιχείρησης.
  • Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης, εργασία στο εξωτερικό, απασχόληση και κινητικότητα.
  • Βιωματικό εργαστήριο networking.

Η συμμετοχή στα Μονοπάτια είναι χωρίς χρέωση.

Τα Μονοπάτια Skywalker.gr διεξάγονται σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής, κάθε μήνα και πρόκειται να διοργανωθούν και στην περιφέρεια.

Λόγω της δομής του προγράμματος, προϋπόθεση για την ένταξη στο 1ο Μονοπάτι Αναζήτησης Εργασίας είναι η παρακολούθηση ολόκληρου του σεμιναρίου (5 ημέρες) και όχι τμήματος αυτού.

Την επιστημονική ευθύνη κατάρτισης του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει η Career Design.

Οι καταξιωμένοι εισηγητές των Μονοπατιών συμμετέχουν εθελοντικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.footstep.gr. Για σχετικές διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο  210 9730280 με την κα Καρατζή Τάνια έως τις 8 Μαρτίου.

Το Μονοπάτι διεξάγεται με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Αθηναίων, στον χώρο του οποίου θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο.

Τόπος διεξαγωγής: Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct του δήμου Αθηναίων: Ακαδημίας 50, Αθήνα, (είσοδος από Σόλωνος).

Δήλωση Συμμετοχής: Αίτηση – 1ο Μονοπάτι Αναζήτησης Εργασίας